Praktične edukacije izvode se u simuliranoj situaciji pred kamerom i mikrofonom.

Tailor made ovisno o potrebama nastupa program se kroji za svakog sudionika.

Dvije radionice: Govori jezikom medija i Istupi i reci

1 : 1, grupno, In House, Uživo, Online.

Za uspješne  rezultate radionica GOVORI JEZIKOM MEDIJA i ISTUPI I RECI zaslužne su trenerice s dugogodišnjim radnim iskustvom na televiziji.

Novinarska znanja, odnosi s javnošću  i fonetika, ali i stalno profesionalno usavršavanje  recept su za uspjeh – za VAŠ USPJEH u medijskim i javnim nastupima.

IVANA ALFIER televizijska novinarka∙ medijska trenerica∙ savjetnica za  javni nastup i prezentacije ∙ kreativna producentica

ANITA TRIPALO fonetičarka∙ trenerica govornih vještina ∙  savjetnica za pripremu  govora, medijski nastup i umjetničku izvedbu.

GOVORI JEZIKOM MEDIJA

 

  • Polaznik će dobiti praktična znanja neophodna u komunikaciji s novinarima te nastupu u medijima, znati samostalno organizirati medijski nastup i vješto upravljati komunikacijskim ponašanjem u kriznim i nepredvidivim situacijama.
  • Polaznik će naučiti uspješno fokusirati poruke i premostiti neugodna pitanja te govoriti uvjerljivo i bez treme, dajući dojam sigurnosti i stručnosti.
  • Polaznik će u simuliranoj situaciji naučeno uvježbavati, dajući izjavu i intervju pred profesionalnom kamerom i mikrofonom. Nakon zajedničkog gledanja i analize, polaznik će dobiti i individualno koncipirani komentar i upute trenerica.

O radionici

Poruka koju želite prenijeti svojoj ciljanoj publici lakše se probija u eter ako znate govoriti jezikom medija. Kako i što govoriti, kako sjediti ili stajati pred kamerom, gdje gledati i kamo s rukama – sve se to može izvježbati. Kad jednom prođete radionicu, bit ćete spremni za svoj javni nastup. Priprema je i najbolji lijek protiv treme. Prolazimo sve faze komunikacije s novinarima – od prvog telefonskog poziva do emitirane ili objavljene izjave:

? TKO je novinar s kojim komuniciram?

Ako ne znaš s kim komuniciraš – ne komuniciraj!

? ŠTO novinar traži od mene? TISAK, RADIO, TV, internet

Svaki medij ima svoje zakonitosti.

? GDJE nastupam? Izjava ili studio, nije svejedno.

Stav koji „kamera voli“ može se naučiti.

? KAD je komunikacija uspjela?

„Bez komentara“ nije dobar odgovor

? ZAŠTO komunicirati u kriznoj situaciji?

Preduhitri negativne komentare

? KAKO ostaviti najbolji dojam i pobijediti tremu?

Pretvori tremu u potrebnu energiju.

Rezerviraj svoj termin

Prijavi se

Istupi i reci

 

  • Izvodeći vježbe za glas i izgovor polaznik će osvijestiti snagu i moć glasa, naučiti kako prevladati nalet prevelike treme i straha od nastupa, postati samopouzdaniji i svjesniji svojih govorničkih i prezentacijskih vrlina.
  • Polaznik će naučiti i kako strukturirati elevator pitch, tj. kratki i efektni govor predstavljanja sebe, kolektiva, projekta ili ideje.
  • Taj će govor sastaviti uz upute, uvježbati, pa ga izvesti ispred kamere. Nakon zajedničkog gledanja i analize, polaznik će dobiti i individualno koncipirani komentar i upute

 

O radionici

Istupi i reci je skup praktičnih znanja o vještinama javnog govora. Namijenjen je onima  koji se svakodnevno služe govorom kako bi ostvarili dogovor ili realizirali posao. Uz dobar sadržaj, glas, govor i neverbalna komunikacija itekako mogu poboljšati dojam –  bilo da vodite ili ste sudionici sastanaka, bilo da pred publikom prezentirate rad i ideje – pitch, kongresi, simpoziji, seminari ili u ime svog kolektiva istupate u javnosti – konferencija za novinare. U dinamičnoj  vježbi sve naučeno se primjenjuje u simuliranoj situaciji.

 

? Kako govoriti moćno i sigurno, bez treme

? Kako kontrolirati glas, govoriti s pravom dozom strasti i prikladnim govorom tijela

? Kako dobro predstaviti sebe i ideju

? Kako govoriti da nas druga strana sluša i kako je potaknuti na  željenu akciju

Rezerviraj svoj termin

Prijavi se