Radionica: Kako snimiti video u 5 jednostavnih koraka

Ako imate vlastiti posao i želite se približiti svojim klijentima video je moćan alat.

Preko ekrana ćete se brže približiti svojim klijentima jer 81 posto njih odlučuje se za uslugu ili proizvod nakon gledanja videa. Zašto? Zato što iza svakog biznisa stoje ljudi, a ljudi se vole povezivati i u najboljoj verziji prepoznavati.

Radionica Kako snimiti video u 5 jednostavnih koraka namijenjena je svima koji su prepoznali da je video must have, ali ne znaju otkud krenuti. Bilo da je riječ o nepoznavanju tehnike za snimanje ili ne znate što i kako reći na radionici možete otkloniti nepoznanice koje vas koče da krenete i stisnete RECORD.

Ja nisam osoba koja će vas nagovarati na snimanje videa, iz dva razloga. Prvi razlog je što mi je poznato koliko introverti imaju problema s prihvaćanjem svoje slike na ekranu i glasa koji zvuči potpuno drukčije nego inače. No, isto tako znam da je sve stvar treninga.

Kao i u sportu, što više nešto ponavljaš, dižeš ljestvicu pomalo, izlaziš iz komforne zone – učiš i rasteš. Slično je i sa snimanjem.

Nelagoda i trema mogu se prevladati vrlo jednostavnim receptom – pripremom.

Priprema za video je (više od) pola posla.

I sama sam introvert. Kao televizijskoj novinarki kamera, mikrofon i ekran bili su moja svakodnevica. Ipak, najbolje sam se osjećala u mraku televizijske montaže. Spojiti riječi, sliku i ton, pronaći i izvući najbolje rečenice od sugovornika su bili moj drive.

Ispričati priču (još ako je to neki uspješan poduzetnički pothvat), prenijeti je na ekran u 2, 3 minute to je bio moj posao iz snova.

To i danas radim, pomažem vam da ispričate svoju priču, da se sprijateljite s kamerom, da zajedno pronađemo vaše najbolje rečenice i složimo kadar u kojem najbolje izgledate.

Drugi razlog zašto vas neću nagovarati na snimanje videa je taj što ste već i sami  shvatili koliko je danas u gotovo svakom poslu važan video. Sve društvene mreže prigrlile su taj format, bilo da je riječ o 9 sekundi na Instagramu ili sat i pol edukacije na YouTubu.

Zato ja nisam osoba koja će vas nagovarati da „izađete iz ormara“, ali vam mogu pomoći da naučite kako predstaviti sebe i svoj posao pred kamerom.

Jer, kako se predstavite tako će vas svijet i vidjeti.

 

Prijavi se na radionicu i nauči kako snimiti video!

Javi se na ivana@storyline.hr